Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Flame Leviathan

2011.03.26

Ulduar – Flame Leviathan

Flame Leviathan Ulduar első bossa, mindenképpen meg kell ölni, ahhoz, hogy továbbjuthassunk. Flame Leviathan a Formation Grounds-on található, és hasonlóan Malygos csatájához itt is vehicleben kell küzdenünk, de itt nem csak egy meghatározott fázisban, hanem végig a harc folyamán.

Senki nem tudja használni a képességeit, és három féle jármű közül választhatunk, hogy mit használjunk.

Ahogy belépünk Ulduarba, helyből a garázsban találjuk magunkat, ahol Brann és törpéi által otthagyott járműveket láthatunk. Ezekbe kell beülni. Három féle jármű van, Chopper, Demolisher és Siege Engine. Ezek segítségével kell átvágnunk magunkat az Iron Dwarf hadseregen aki beköltözött Ulduarba.

A trasht elég gyorsan ki lehet takarítani Flame Leviathan elött, és közben tudod aktiválni a hard mode-ot is. Található itt négy torony, amiket ha nem rombolsz le különböző buffokat adnak a bossnak. Az achivementek, hasonlóan Sartharionhoz a megmaradt addok számval függnek össze, illetve itt nem addok, hanem buffok. Minél több tornyot hagysz meg annál nehezebb a móka.

Képességek

 • Flame Vents: AoE képesség, Flame Leviathan 10 másodpercen keresztül 50 yardos területen sebez. Channeles varázslat a Siege Engine vezetője meg tudja szakítani.
 •  
 • Battering Ram: Csak Flame Leviathan előtt hat, a célpontot hátralöki és egy durva sebeződés növelő debuffot rak rá.
 • Gathering Speed: 15 másodpercenként 5%-kal gyorsabban mozog. Ez egy halmozódó buff. 25% sebességnövekedésnél már gyorsabb, mint a játékosok. Ha üzemzavart okozunk neki a buff leesik.
 • Missile Barrage: Rakéta sortűz, ami random célpontra fizikai sebzést okoz.
 • Leviathan Defense Turret: Flame Leviathan 10 fősben kettő, 25 fősben négy védő löveggel rendelkezik. Ezeket lehet támadni, ha a Catapultot irányító játékos kilövi az utasát és az a bossra érkezik. A lövegtornyok folyamatosan ütik – pontosabban: lövik – aki a bosson utazik egy Searing Flame nevű képességgel. Nem sebez veszélyesen. Ha a tornyokat leverjük a gép, Flame Leviathan újraindítja a rendszereit, ezzel 20 másodpercre stunba kerül és 50%-kal többet sebződik. > Systems Shutdown

A csata gyakorlatilag az után kezdődik, hogy minden trasht kitakarítottunk és vagy megöltük a hard mode-hoz atrtozó tornyokat vagy meghagytuk őket. Az utolsó trash csoport behúzása után Flame Leviathan előgördül a kapuja mögül és megkezdődik a  harc.

A harc lényege a járműved tökéletes irányítása. Ezért gyorsan áttekintjük, hogy milyen járműveket használhatsz és azokkal mit tudsz elérni. Figyelem, a leírás nem túl részletes vagy pontos, csak arra jó, hogy megértsed mi mit csinál!

 

A járművek

Minden jármű több személy szállítására alkalmas, aki elsőnek ül be az lesz a vezető. A jármű életereje attól függ, hogy milyen item level-ű a felszerelésed. Van egy alap életerő, amihez az item level-ed egy szorzóként plusz életerőt ad hozzá. Az teljesen mindegy, hogy a kasztodnak optimális-e a felszerelés ami rajtad van, ha nagy az item level. Tehát egy warrior nyugodtan hordhat egy mage számára előnyös kesztyűt, ha az magasabb, mint a saját kesztyűje.

Chopper

A motor nagyon fürge jószág, egy embert képes vinni, plusz egy utast aki semmit nem tud csinálni. A motor lényege, hogy a fight közben olajat terítsen szét a földön, főleg a Flame Leviathan előtt, amit majd a Demolisher vezetője tud meggyújtani. A másik feladata hogy a System Shutdown idején a Flame Leviathanról leugráló játékosokat felszedje, az utasülésben található First Aid Kit-tel felgyógyítsa őket és visszavigye a demolisherhez, ahol azok újra katapultba ülhetnek és visszalövik őket a Flame Leviathanra.

 • Speed Boost: menekülő képesség, meggyorsítja a motor haladását.
 • Sonic Horn: Gyenge (7000 körüli) sebzés a motor előtt állóknak
 • Tar: Olajfoltot enged a földre ami lassítja aki belelép. Ha meggyújtja egy Demolisher akkor még sebez is!
 • First Aid Kit: Csak az utasülésben levőre használható, 4 másodperc alatt teljesen felgyógyítja.

Demolisher

A Demolisher valójában egy katapult formájú ostromgép. Mind a vezető, mind az utas képes hatékonyan sebezni a környezetét.

A vezető feladata, hogy kiteolja a bosst ha az éppen őt követi, és hogy felgyújtsa a Chopper által kifolyatott olajat. Ezek után természetesen célja, hogy minél nagyobb sebzést vigyen be Flame Leviathannak.

 • Hurl Boulder: Föld-Föld ágyú
 • Hurl Pyrite Barrel: Föld-Föld ágyú, ami egy az utas által feltöltött pyrite hordót hajít el, nagyon nagy becsapódási és területi sebzést okozva.
 • Ram: mindenkit ellök a Demolishertől, azonnali nagy sebzést okozva.
 • Launch Passanger: Az utas ha betöltötte magát a katapultba, aktiválja a vezetőnél ezt a képességet, mi által a vezető képes lesz az utast kilőni a járműből. Így juttatjuk a dpst a Flame Leviathan tetejére, hoyg ott leverjék a lövegtornyokat!

Az utas feladata, hogy folyamatosan Pyrittel lássa el a vezetőt, és hogy amikor kell kilövesse magát a Flame Leviathanra.

 • Mortar: föld-föld ágyú, a legkönnyebben gyújtja be az olajat
 • Anti Air: föld-levegő rakéták, a Pyrite hordók lelövésére és a légi támadás kivédésére alkalmasak.
 • Grab Crate: a lelőtt Pyrites hordót behúzza a Demolisherbe, azt újratölti.
 • Increased Speed: gyorsítja a demolishert, ezzel segítve a bosstól való eltávolodást ha a járművet kezdi követni Flame Leviathan.
 • Load Into Catapult: Betölti az utast a katapultba, ezzel aktiválva a kilövő szerkezetet a vezetőnél.

Siege Engine

A tank a legtöbb életerővel rendelkező ostromgép, átütő tűzerővel és charge mechanikával operál. Vezetője és utasa is képes a tank különböző részeinek segítségével sebezni. A tank elsődleges feladata, hogy magára vonja az ellenséget, és/vagy távoltartsa a Chopperektől és Demolisherektől. A tank utasa szintén képes a Chopper által elhagyott olajat felgyújtani.

A vezető képességei a boss harc folyamán végig a kiteolásról és a túlélésről szólnak. Képes megszakítani Flame Leviathan Flame Vent képességét is.

 • Ram: Azonnali nagy sebzés mindenkire, aki a tank előtt áll. A célpontokat hátralöki. Az utóbbira Flame Leviathan immunis!
 • Electroshock: Kúp alakban sebez a tank előtt, a varázslat spell megszakító hatással rendelkezik, ami hagy maga után 4 másodperc silence effektet is.
 • Steam Rush: 70 yardos charge, a boss fightnál ez a képesség a menekülésnél lehet fontos.

Az utas feladata, hogy leszedje a levegőből a pyrites hordókat, illetve az olajfoltok meggyújtása. Hard mode-ban az utas feladata az addok kezelése.

 • Anti-Air: Föld-Levegő rakéták, célzott lövésre képes
 • Fire Cannon: Föld-Föld rakéta, célzott lövésre képes, becsapódáskor durva aoe sebzése van (50 yard)
 • Shield Generator: Egy sebzést elnyelő pajzs, amit akkor kell használni ha Flame Leviathan utolérné a menekülő tankot.

Stratégia

Miután elindul a csata két részre osztható. Flame Leviathan kijelöl egy Siege Enginet vagy egy Demolishert és azt kezdi követni. A lényeg, hogy a követett jármű egy előre egyeztetett irányba haladjon, ahol a Chopperek kiöntik az olajat, a Demolisherek pedig felgyújtják azt. Ezzel a boss lassul és könnyebben el tudunk futni előle.

A csata ezen része alatt akit nem követnek (és éppen nem szór el olajat) folyamatosan a boss háta mögött legyen, hogy ne kaphasson Flame Leviathan sebzéséből. Nagyon kell figyelni, hogy mikor célpontot vált a boss ne legyünk túl közel hozzá, ne tudja helyből kinyírni a követett járművet.

A sebzés kritikus részét akkor tudjuk bevinni Flame Leviathan-ba, mikor a Demolisherről katapultált dps-ek leverik a boss lövegtornyait. A Demolisherek feladata a csata legelején, hogy célzott lövéssel feljuttassák az utasukat a boss tetejére. Ott 2 vagy 4 torony van, amiket le kell verni. Ha mindegyik megsemmisült a boss szervízmódba vált, hogy újra felújítsa őket. Ezen idő alatt leáll és a védekező mechanizmusa is gyengül, 50%-kal több sebzést kap be. Ilyenkor semmi mással nem törődünk, mint hogy minél több sebzést vigyünk be.

A boss tetejére katapultált emberek leesnek mikor szervíz üzemmódba kerül. Ilyenkor a Choppernek sürgősen össze kell szednie őket, gyógyítania őket és visszavinni a Demolisherükhöz. Itt vissza szállnak, feltöltik Pyrittel és újra katapultba ülnek. Amint a Flame Leviathan visszatér a szerviz üzemből újra készen kell állniuk a kilövésre.

 
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31